Фермерите вече имат модерна платформа

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Фермерите вече имат модерна платформа
5

Световната дигитализация, която обхваща почти всяка сфера на живота ни навлезе много активно и на пазара за зърно. Това стана възможно благодарение на онлайн борсите за зърно като Agriniser, които започнаха да работят в страната.

С какво електронните пазари за зърно печелят все по-голяма популярност?

Ако сте фермер или купувач на зърно, най-вероятно сте се сблъсквали с неудобствата на традиционната търговия, при която ви се е налагало да търгувате основно на местните пазари. Не че да търгувате основно в региона си е нещо лошо, но и сами знаете, че когато търсенето и предлагането са ограничени, това оказва влияние както върху цената, така и върху времето, за което можете да откриете подходящия продавач/купувач.

За разлика от традиционната търговия със зърно, онлайн борси като Агринайзър премахват всички регионални ограничения и дават възможност на всеки производител или купувач да сключва изгодни сделки на територията на цялата страна.

Как е възможно това?

Онлайн борсите са платформи, в които всеки, който се регистрира може да публикува свои обяви, да открива подходящите клиенти, да води преговори и да финализира сделки. Не съществуват регионални ограничения, а това значително разширява пазара и позволява на купувачи и производители от различни региони на страната да се открият и да осъществят добра и за двете страни сделка.

Как работят онлайн платформите за зърно?

За да дадат възможност на всеки производител или купувач да открие най-добрата сделка, интернет пазарите за зърно като Агринайзър работят по възможно най-опростения и удобен начин.

 За да станат пълноправни участници в онлайн търговията със зърно, потребителите трябва да следват само няколко основни стъпки:

Регистрация в електронния пазар
Всеки, който желае да търгува със зърно трябва да влезе в онлайн платформата и да се регистрира. Веднъж регистрирал се, фермерът или търговецът получава достъп до всички публикувани до този момент обяви за покупко - продажба на зърно в цялата страна. Това му дава възможност да разгледа какво се предлага в различните региони на страната, при какви цени и за колко време се извършват доставките след финализиране на сделките.
Цялата тази информация е лесно откриваема и продавача/купувача може лесно да “свери часовника си” и да публикува атрактивна обява.

Публикуване на собствена обява
Публикуването на обявите в онлайн платформите също е изключително опростено. Достатъчно е просто да се посочи вида зърно, предлаганото/търсеното количество и региона, в който е произведено. Така всеки, който търси да продаде или закупи зърно може лесно да се ориентира и да реши дали да потърси контакт с производителя/купувача или не.
Ако към офертата има интерес, от онлайн борсите осигуряват напълно анонимен канал, чрез който фермер и купувач могат да се срещнат и да започнат преговори.

Започване на преговори
Преговорите по сделката както споменахме се водят напълно анонимно, което улеснява значително комуникацията и увеличава шансовете на фермер и купувач да си “стиснат ръцете”. По време на преговорите участниците могат да правят оферти, да наддават или контрират предложения и т. н., и т. н. Едва след като двете страни се договорят с условията по сделката, от онлайн борсите ги свързват лично, за да могат производител и купувач да финализират зърнената сделка.

Каква е ползата от онлайн борсите за зърно?

Дават възможност на фермери и купувачи да се срещнат бързо и в напълно сигурна среда.
Гарантират и на двете страни пазар, на който могат да търгуват, без да им се налага да се срещат лично.
Премахват регионалните ограничения за покупко - продажба.

Осигуряват поле за осъществяване на сделки със зърно, без да са преки участници в преговорите и без да изискват процент при сключване на сделките.

Грижат се за коректността на участниците, предоставяйки на всеки регистрирал се в електронната платформа възможност да потърси информация за конкретен производител или купувач и да разбере какъв е неговият рейтинг, преди да започне преговори с него.