Хидроизолация на тераса на блок

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

хидроизолация на тераса
4.3

Хидроизолацията на терасата у дома е нещо, което повечето домакинства желаят да постигнат. Причината е съвсем банална - в ограничената площ на съвременните български жилища, всеки допълнителен квадратен метър жилищна площ е от значение. Дали ще използвате терасата като малка своеобразна кухня, или ще отглеждате там домашни цветя и дори еко зеленчуци (нещо, което доста хора правят напоследък), или ще я използвате за сушене на дрехи, или за чаша следобедно разхладително питие с приятна компания, това е въпрос на Ваш избор, стига разбира се да не натоварвате чувствителната конструкция с твърде голяма тежест.

Едно със сигурност е факт - терасата все повече се превръща в едно доста ползваемо и нужно помещение в бита на съвременния българин. Ето защо, хидроизлацията на терасата е нещо, на което се отдава толкова голямо значение.

Хидроизолацията на терасата на една панелна сграда се извършва по начин, който не се отличава драстично от този, по който се прави изолация на покривните части на панелните блокове например. Най-общо казано, трябва да се обработи страничния парапет с необходимите за целта плоскости и замаски, което ще го защити от вода.

Материалите задължително трябва да са леки и устойчиви. Това е важно, защото така терасната конструкция няма да се отежнява допълнително. Устойчивостта се подразбира от това, че терасата е постоянно изложена на външните атмосферни условия, например дъжд, вятър, слънце, високи или ниски температури.

 

Ако сте на последен етаж, тогава покривната конструкция на терасата трябва да се третира като покрив на панелна сграда. Това означава да се предприемат всички защитни мерки, да се поставят нови изолации, да се направи напълно топло и водоустойчива. С подходящите материали това може да се постигне лесно, а една от най-важните стъпки в случая е да се осигури надеждна и качествена система за оттичане на водата посредством улеи, улуци и всичко, което е необходимо.

Важно е също така да се знае със сигурност, че дограмата няма да пропуска вода и няма проблеми с уплътненията, защото в противен случай всички ваши усилия могат да отидат на вяртъра. След като всичко е готово, майсторите, които са се заели с възраждането на Вашата тераса ще се погрижат и за изолацията на набели и всичко друго, което е необходимо.