Добра инвестиция ли е селската къща

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

селската къща
5

Днес спорът относно състоянието на имотния пазар може да се води в няколко посоки и всеки има позиция относно този сектор, която често се различава коренно от тази на опонента. Може много да се разсъждава какво е точно състоянието на търговията с недвижими имоти, но тук ще разгледаме един отделен сегмент от този пазар, а именно селските имоти и в частност селските къщи до Велико Търново.

Много хора, принудени от икономическата криза и липсата на препитание в  по-малките населени места напускат своите къщи и в повечето случаи стигат до крайното решение да ги продадат, тъй като стопанисването и поддръжката на един имот изисква прекалено много труд и средства, за да бъде спасен от разрухата на времето. Кой би купил една селска къща, обаче и с каква цел ако районът, в който тя се намира е западнал и не предлага почти никаква възможност за прехрана, освен земеделие ?

Най- често в последните години това са чужди граждани, които не търсят работа у нас, а само спокойствие сред красивата ни природа. Именно те са основната мишена на собствениците на къщи в селските райони и към тях, като клиенти са вперили поглед тези, които са решили да инвестират в реставрацията и търговията със селски къщи.

Дали, обаче това е добра инвестиция, която би донесла не само възвръщаемост на вложените средства, но и сигурна печелба, която е била основната цел от самото начало? Отговорът не може да бъде еднозначен, тъй като в голяма степен той се определя от региона, в който се намира имотът, в който се инвестира.

И така стигаме до заключението, че е много важна локацията на селската къща, за да бъде тя едно добро вложение, което да донесе сигурна печелба. В районите, в които има търсене на такива имоти има и много хора, които са се заели с дейността по закупуване и възстановяване на такива имоти, с цел продажба. Инвестицията никога не означава  100% сигурна печалба и само доброто проучване може да ви предпази от фатални грешки.