Криотерапия – замразяващата младост

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

подмладаяваща козметика
5

Криотерапията е метод за физиотерапевтично въздействие върху тъканите на тялото, а именно върху външния рецепторен слой на кожата. За разлика от лазерна апаратура enlighten, в този случай се използва течен азот при температура - 195 ° С. Охлаждането на тъканите се извършва преди фазата на замръзване или не по-малки от - 5-10 ° C.

Странно, но такива температури не действат деструктивно върху тъканите, а напротив - водят до силно раздразнение на нервната система, което има имуностимулиращ ефект, оказват положително влияние върху ендокринната и кръвоносна система.

Реално се използват два вида процедури: обща и местна криотерапия, криомасаж, частна криотерапия. Въпреки че тези видове се отнасят към един и същ метод, принципът на тяхното действие се различава един от друг.

Кой се нуждае от криотерапия и защо

Криотерапията в козметиката е една от незаменимите процедури, поради ефективността си. Тя е обещаващ метод не само за подмладяване, но и за лечение на много кожни проблеми. Действието на студа причинява свиване на съдовете, последвано от постоянно разширение, което увеличава притока на кръв и доставката на тъкани с необходимите хранителни вещества и кислород.

Кожата бива по-еластична, мускулите на лицето са енергизирани, а това предотвратява появата на бръчките и подобрява цвета. Една част от проблемите се решават с помощта на криотерапия: премахване на папиломи, брадавици, следи от акне, белези, пигментация, акне и др. Ето защо криотерапията на лицето остава най-популярният и ефективен метод в козметиката - тя позволява да се отървете от кожни проблеми и да подобрите тонуса и еластичността.

Криотерапията на лицето е локален метод, използван главно под формата на криомасаж. Самият масажен ефект има общ стимулиращ, противовъзпалителен и аналгетичен ефект върху кожата на лицето. Вторият ефективен метод, приложим за лечение на проблемните области на лицето е криоелектрофорезата. Същността на метода е въвеждане замразеният лек под кожата под действието на ток.

Процедурата се провежда с два електрода, единият от които съдържа активни вещества. Цялата процедура се извършва за не повече от 20 минути, плюс абсолютната безболезност и удобно състояние на пациента по време и след процедурата.

Какво означава криотерапия?

Тази процедура използва течен азот. Той е лесен за употреба, не е токсичен, няма опасност от експлозия, съхранява се в резервоари с различни големини. Течният азот се използва за подобряване на кръвообращението и за унищожаване на нежеланите елементи (неоплазми). Следователно, времето на експозиция се различава. В първия случай няма да е повече от 15 секунди, за унищожаване е необходимо да се увеличи времето до 30 секунди, като се приложи лек натиск върху мястото на обработка. Преди замразяване районът се обеззаразява и замразяването се извършва с помощта на апликатори под формата на дървена пръчка с памучен тампон на края или със специални от различни размери.

Когато се използва течен азот, се наблюдават следните ефекти: Локалният метаболизъм се забавя в тъканите; Тъканите консумират по-малко кислород и хранителни вещества; Намалява контрактивността на мускулните влакна; Повишава се вискозитетът на фугата.