Какъв вид кредит да изберем, когато ни трябват пари на заем?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Cash machine device
5

Има различни начини да получите пари на заем. Можете да избирате между заеми на вноски, заеми до заплата и револвиращи заеми. Ето няколко различни вида от тези заеми и какво представляват те. Преди да кандидатствате за един от тези заеми, важно е да разберете за какво точно се записвате. След като изберете вида на заема, ще трябва да го върнете. Тази сума обикновено е придружена от допълнителни такси, включително лихви.

Необезпечени заеми

За разлика от обезпечените заеми, необезпечените не изискват материални или договорни гаранции. Въпреки че от кредитополучателите се изисква да имат постоянен доход, те могат да вземат необезпечени заеми, за да изплатят други дългове. Необезпеченият заем също ще им помогне да спестят пари от лихвени проценти, които правят изплащането на дълга много по-лесно. Тези заеми обаче могат да имат отрицателни последици върху кредита на кредитополучателя.

Револвиращи заеми

Револвиращите заеми се предоставят на потребителите за различни цели. Те са подобни на кредитните карти по това, че потребителите са одобрени за фиксирана сума пари, след което могат да теглят от нея. Те могат да направят поредица от плащания през целия срок на заема и след това да продължат да теглят, докато заемът не бъде изплатен. Револвиращите заеми предлагат широка гама от предимства, включително персонализирани условия за плащане и без такси за закъснение. Разработчиците могат да използват револвиращи заеми, за да предложат на потребителите удобна услуга чрез API.

Заеми до заплата

Заемите до заплата са краткосрочни парични заеми, които използват заплатата на кредитополучателя или електронен достъп до неговата банкова сметка. След получаване на заплата, кредитоискателят изплаща заема, или небанковата институция си взема вноската директно от електронната му сметка.

Някои заемодатели също предлагат опция за просрочване на заема или подновяването му, но може да има допълнителни такси. Този заем може да бъде удобен начин за покриване на незабавна нужда от пари. Заемите до заплата могат да бъдат добър избор за спешни случаи, но имайте предвид, че те са скъп вариант.

Заеми на вноски

Ползите от кредитите на вноски са много. Тези заеми предлагат предвидими месечни плащания, които ви позволяват да планирате бюджета за заема и да избегнете закъснели или пропуснати плащания. Освен това можете да избегнете изненади, като не се налага да плащате цялата сума веднага, когато възникнат спешни финансови проблеми. За разлика от заемите до заплата, можете да избегнете високите лихвени проценти и такси, като плащате заема на вноски. Графикът на месечните плащания за заеми на вноски също е по-гъвкав от заемите до заплата, така че е по-лесно да управлявате финансите си.

Изчакване

Когато вземате пари на заем, можете да поискате изчакване. Това ви позволява временно да спрете плащанията си, докато се справяте с финансови затруднения. Имайте предвид, че лихвите продължават да се натрупват върху баланса ви и окончателното ви плащане може да е по-високо от преди. Въпреки това, ако планирате да компенсирате пропуснатите плащания, може да си струва да помислите за отлагане.

Сложна лихва

Ако сте в процес на заемане на пари, може би сте чували за сложна лихва. Сложната лихва е начин да си докарате повече пари. Изчислява се върху целия баланс, включително минали лихви. Въпреки че това е страхотен начин да натрупате богатство, той също може да ви вкара в голяма дупка, ако не го върнете навреме. За щастие, има начини да го избегнете.

Преди да вземете заем, обмислете внимателно всички варианти, и ако трябва, обсъдете най-добрия за вас с финансов консултант.