Как да изберем телевизора за дома - полезни съвети

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

5

В последно време почитателите на домашно кино често са изправени пред ситуация, когато не намират смисъл да се ремонтират старата техника, а се насочват директно в покупка на нова.

И са изцяло прави! Понякога ремонтът струва много повече от цената на нов подобрен модел в магазина.

За да разберете ясно какъв телевизор да изберете, трябва да знаете някои тънкости (което е по-добре: плазмен или течен кристал, коя марка е по-трайна, какви са нейните характеристики и т.н.).

Проблемът се засилва от големия асортимент и производители на модели устройства. Това множество от количества се намират на рафтовете на магазините за домакински уреди и ни залива с промоции.

Преди да се отправите към магазина за нова покупка, намерете си фирма, която да разчистите от старите неща.

Напредъкът е на планетата.

Телевизорите от последно поколение са доста сложни многофункционални устройства, които могат да осигурят прилично качество на възпроизвеждане на "картина" и звук. С такова оборудване можете не само да гледате ефирни и кабелни канали, но и да обменяте файлове с цифрови носители, компютри и лаптопи, таблети и смартфони.

За да разберете всички функции на модерните телевизори и да определите кой телевизор да избере, достатъчно и пълно проучване на инструкциите, идват с устройството.

И за да изберете телевизор, който да отговаря на вашите нужди, препоръчваме да проучите препоръките по-долу, за да можете да направите печеливша покупка, без да плащате свръх.

LED, LCD, плазма или CRT: кой телевизор?

Всички ние от детството помним модел CRT телевизори (на базата на електронно-лъчева тръба) - евтин и с обикновено "кутия", която се използва, за да бъде във всяко семейство (тази тенденция е достигнал до наши дни). От предимствата на такъв телевизор: ниски разходи, съвсем "нормални" параметри на производителност, издръжливост и възможност за ремонт. Недостатъците на CRT моделите са големи размери, тежко тегло, лошо качество "картина", слаб набор от възможности. Напоследък броят на тези телевизори в рафтовете на магазините намалява експоненциално;

LCD телевизорите (течен кристал монитор) се считат за много практичен и се изплаща благодарение на доброто качество на изображението и звука. Поради сравнително малката си тежест, лесно се преместват из апартамента, а ниското потребление на енергия помага да се спести. Недостатъците на такива устройства са не идеален зрителен ъгъл и леко "забавяне" на картината по време на динамични филми със специални ефекти;

LED телевизорите са най-новото поколение устройства с LED екран, леки и с добро качество;

И накрая плазмени телевизори. Действат въз основа на принципа на изхвърлянето на плазма, който се получава под въздействието на тока - така се образува картината на екрана. Сред основните предимства на плазмата са: висок контраст на изображението, разгънат ъгъл на видимост и липса на "спиране" при гледане на динамични моменти. Вярно е, че такова оборудване консумира много електричество и има малък полезен живот. Ремонтът на такива телевизори обикновено струва голяма сума пари.