Как да носите колиета

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Златно колие с черни камъни
5

Нежните дамски колиета са класически избор за всеки тоалет и са незаменими за кутията за бижута на всяко момиче. Носете ги с рокли през лятото, масивни пуловери през зимата и ярки пролетни тоалети. Изтънченият им вид ги прави идеални за всякакви дейности, от деня до нощта. Прочетете, за да откриете как да носите дамски колиета, за да създадете по-стилен външен вид! В тази статия ще разгледаме няколко стила, без които не можете!

Геометричното колие е минимализъм в най-добрия си вид

Ако търсите изящно бижу с минималистичен дизайн, тогава геометричните колиета са за вас. Те се предлагат в различни дължини, за да изберете това, което ви стои най-добре. Ще откриете геометрични колиета от сребро, жълто или бяло злато, неръждаема стомана и други.  Геометричните колиета могат да се носят с различни дрехи както в ежедневието, така и за специални случаи, и могат да допълват тоалета или да бъдат негов акцент.

Нежни и елегантни колиета

Независимо какъв е любимият ви метал за бижута, със сигурност може да откриете тъничко синджирче, което да подпомогне нежния, женствен стил. Можете да го носите самостоятелно или с подходяща висулка, според вашите предпочитания. Важно е да се отбележи, че е по-добре толкова нежни бижута да се носят през лятото, когато обличате дрехи от по-леки материи и с по-отворена кройка. Ако комбинирате нежно и тънко бижу със зимен пуловер, то може да се заплете или да се усуче, което да доведе и до скъсване.

Нежни колиета

Колие с кръст

Ако сте вярващи, то бижутата с кръст, със сигурност ще присъстват във вашата колекция. Според вашите нужди, изберете малък и нежен кръст, или пък масивна и голяма висулка. При всички случаи, бижутата с кръст изглеждат впечатляващо и си отиват с всеки стил на обличане.

Колие с кръст

Колиета с цирконий

Цирконият е скъпоценен камък, който има широко разпространение в производството на бижута. Неговите свойства са много подобни на тези, на диаманта, но камъкът е много по-евтин. Натурално, камъкът е безцветен, но опитните бижутери постигат сини, жълти, червени и други оттенъци, чрез добавяне на примеси. Колиетата с цирконий са изключително популярни и са много красиви. Те могат да бъдат с един камък в средата или с множество малки камъчета по цялата дължина. Всичко зависи от вашите нужди.

Колие с цирконий

Колиета с кристали Сваровски

В края на 19 век Даниел Сваровски, започва да изучава стъкларството, за да помага в бизнеса на баща си. Тъй като той от малък се интересува и от електричество, решава да съчетае стъкларството със силата на електрическия ток. С помощта на тези си познания, както и интересът към химията, Даниел изобретява машина, която обработва стъклото по иновативен начин, чрез електричество. Той измисля и формула, с чиято помощ да се получат красиви кристали от стъкло и олово. Тези кристали днес са известни с името на създателя си – кристали Сваровски.

Кристалите сваровски са отлично допълнение към всички видове бижута и ги преобразяват до неузнаваемост, благодарение на широката гама от форми и цветове. Ето защо, всяка дама трябва да има поне едно колие с камък Сваровски.

Колие с кристали Сваровски

Чокъри

Чокърите са специален вид колиета, които плътно прилепват към шията. Те бяха много популярни през 90-те, но през последните няколко години отново са актуална тенденция. Чокърите се изработват от различни материали, като метали (злато, сребро, платина, неръждаема стомана), мъниста, латекс, кожа, кадифе и още много.  Могат да бъдат със или без висулка, пайети, шипове и други украшения.

Чокър

Въпреки, че стилът им е по-подходящ за ежедневието, в зависимост от стила на колието, може да се носи и при специални случаи с официален тоалет.